Veel gestelde vragen

Algemene informatie
Bestellen en betalen
Bezorging
Vragen over producten
Retourneren
Garantie en defecten

 

Algemene informatie

-----------------------------------------

 

Wat is OneBookOnly?
OneBookOnly biedt iedere week tenminste één geselecteerd boek aan.

Dit betreft altijd een goed boek tegen een aantrekkelijke prijs.

De aanbieding loopt van vrijdag t/m dinsdag.

Ik heb een opmerking/klacht over de dienstverlening van OneBookOnly en/of over producten
Mocht u onverhoopt een klacht hebben over onze dienstverlening of over aangeschafte artikelen, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Zodra uw klacht bij ons is binnen gekomen zullen wij binnen 1 week inhoudelijk reageren. U ontvangt hiervan geen ontvangstbevestiging.

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).

Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)

Bestellen en betalen

-----------------------------------------

 

Hoe kan ik bestellen?
Via de website van OneDayOnly kunt u het product bestellen door op de button “Ik wil er een!” te klikken. Vervolgens verschijnt het winkelmandje waar je het aantal te bestellen producten nog kunt aanpassen. Op deze pagina zie je nogmaals de verkoopprijs, verzendkosten en indicatie van de levertijd staan. Wanneer alles in orde is, klik je op ‘afrekenen’.

Afrekenpagina
Op de afrekenpagina kunt u kiezen tussen “éénmalige aankoop”, “aankoop met het creëren van een nieuw account” of “inloggen op een bestaande account” . Wanneer u nog geen account hebt, kunt u dit aanmaken door te kiezen voor de optie: “Bewaar mijn gegevens voor de volgende keer”. Er wordt dan automatisch een nieuw account aangemaakt zodra de bestelling is afgerond. Wij raden dan ook aan om altijd een account aan te maken zodat u bij een nieuwe aankoop in de webshop sneller kunt bestellen en inzicht hebt in bestellingen uit het verleden.

Als u al een account hebt aangemaakt in het verleden, kunt u inloggen met uw gegevens. Vervolgens zijn uw gegevens al bekend én ingevuld in het bestelformulier en kunt u zeer snel bestellen.

Nu verschijnt het formulier waar u uw adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres dient  in te vullen. Alle velden met een rood sterretje dienen ingevuld te zijn alvorens verder te gaan. Wij willen u vragen om alle gegevens goed te controleren alvorens verder te gaan! Een foutief ingevuld adres zorgt namelijk voor afleverproblemen.

Afwijkend afleveradres?
Mocht u een afwijkend afleveradres hebben, kunt u dit aangeven door te kiezen voor de optie “Naar ander adres te zenden”.

Zakelijke bestellingen
Als u een zakelijke bestelling wilt plaatsen, is het belangrijk dat u de bedrijfsnaam invult. De bedrijfsnaam zal op de orderbevestiging worden geplaatst, inclusief de pakbon zodat u de BTW kunt terugvorderen aangezien deze netjes is uitgesplitst.

Nadat alle gegevens correct zijn ingevuld, klik op “ga verder”. Hier kiest u vervolgens de verzendwijze en klik op “ga verder”. Nu dient u de betalingswijze aan te klikken waarmee u wilt afrekenen. Zodra deze is gekozen klikt u wederom op “ga verder” Controleer nogmaals de bestelling en klik op “ga verder”.

Nu komt u op het punt dat u dient af te rekenen. Na een succesvolle transactie ontvangt u een orderbevestiging via de e-mail. U ontvangt de bestelling binnen de gecommuniceerde levertijd thuis.

Welke betaalwijzen zijn er mogelijk?
U kunt uit twee betaalwijzen kiezen om uw producten af te rekenen. Via credit card of iDEAL. De credit card betalingen en iDEAL transacties vinden plaats via Ogone, een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in het veilig afhandelen van internet betalingen. Met iDEAL betaalt u vooraf, uw creditcard wordt pas achteraf belast. Betalingen met iDEAL zijn gratis, voor een betaling met creditcard vragen wij een extra bijdrage in de verwerkingskosten van € 0,70.

Is dit veilig?
De transacties die worden verricht op OneDayOnly, worden verzorgd door de gerenommeerde betaaldienstenleverancier Ogone (www.ogone.com). Alle informatie die wordt uitgewisseld voor de uitvoering van de betaling, wordt gecodeerd via het SSL-protocol. Deze gegevens kunnen niet worden opgespoord, onderschept of gebruikt door derden. Ze worden ook niet bewaard in onze computersystemen

Betalen met iDEAL
Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven om met iDEAL te betalen. Na de bank geselecteerd te hebben, wordt u doorgeleid naar de site van uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en wij worden geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:

 • iDEAL is net zo vertrouwd, veilig en gemakkelijk als internetbankieren
 • iDEAL wordt ondersteund door de grote Nederlandse banken
 • Toegang tot internetbankieren van een van de deelnemende banken is voldoende om gebruik te kunnen maken van iDEAL
 • Je hebt controle en overzicht op de betaling. iDEAL is ontwikkeld door ABN AMRO, ING Bank en Rabobank

 

Betalen met creditcard
Als u kiest voor betalen met credit card selecteert u Visa, American Express of MasterCard. Vervolgens kunt u het creditcardnummer en de vervaldatum invullen. Let er op dat u exact de naam overneemt zoals die op de kaart vermeld staat. Uw betaling wordt vervolgens online geautoriseerd, zodat u direct weet of de betaling wel of niet wordt goedgekeurd.

Let op: uit veiligheidsoverwegingen worden alleen CreditCard betalingen vanuit Nederland en België toegestaan.

Kan ik zelf een afleveradres kiezen?
Uiteraard kunt u zelf beslissen waar u uw bestelling wilt ontvangen. In het bestelproces kunt u zowel een factuuradres als een afleveradres invullen. Wanneer u overdag niet thuis bent, kunt u bijvoorbeeld kiezen om uw bestelling op uw werk af te laten leveren, bij een familielid of een kennis. Controleer altijd nauwkeurig of uw adres volledig is ingevuld en compleet is. Dat voorkomt problemen bij het afleveren en langere levertijden. Let op! Wanneer u kiest om een bestelling op uw werk af te laten leveren, zorg dan dat ook de naam van het bedrijf bij het afleveradres wordt vermeld!

Hoeveel verzendkosten worden er gerekend?
Producten die door de brievenbus passen hebben over het algemeen een tarief van € 1,95 per order. Producten die niet door de brievenbus passen kosten veelal € 4,95. Verzendkosten kunnen echter variëren wanneer er bijvoorbeeld meer logistieke handelingen worden verricht en/of zwaardere producten worden verstuurd. Verzendkosten worden altijd per order in rekening gebracht.

Kan ik ook een bestelling plaatsen vanuit het buitenland?
Bestellingen met een verzendadres in het buitenland worden niet in behandeling genomen. Levering kan alleen geschieden op een adres in Nederland.

Is de prijs inclusief BTW?
De genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Wanneer er verzendkosten in rekening wordt gebracht staat dit vermeld bij de aanbieding en tijdens het bestellen wordt dit ook duidelijk getoond.

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen zoals vermeld in advertenties in de krant, in e-mailnieuwsbrieven en social media zoals Twitter en Facebook, en de prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen of correcties.

 


Bezorging

-----------------------------------------

 

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Op de orderbevestiging staat een indicatie van de levertijd vermeld. Over het algemeen hebben bestellingen een levertijd tussen de 5 en 7 werkdagen na de dag van bestelling.

Onze bezorgdiensten PostNL en Selektvracht bieden de mogelijkheid om uw bestelling te traceren middels een Track & Trace code wanneer uw bestelling is aangemeld en klaar staat voor verzending. De Track & Trace code wordt gemaild zodra het pakket daadwerkelijk bij de betreffende bezorgdienst is aangemeld. Wanneer u nog geen code hebt ontvangen, betekent dit dat de producten nog niet binnen zijn bij ons verzendhuis. Wij kunnen geen exacte datum of tijdstip garanderen waarop een pakket wordt afgeleverd.

Kan ik het afleveradres nog wijzigen?
Nadat uw bestelling is geplaatst, kunt u het afleveradres helaas niet meer veranderen. Denk daarom altijd goed na over het afleveradres dat u kiest. Als u overdag niet thuis bent dan kunt u het pakketje misschien wel beter bij een familielid of op uw werk laten bezorgen.

Kan ik mijn bestelling zelf afhalen?
We beschikken niet over een afhaallocatie.

Hoe kan ik de status van mijn bestelling in de gaten houden?
Zodra uw pakket is verzonden, ontvangt u de track & trace code van uw bestelling, zodat u precies kunt zien waar uw bestelling zich bevindt en wanneer deze bij u zal worden afgeleverd. Wanneer u nog geen track & trace code in uw bezit hebt, betekent dit dat de producten nog niet binnen zijn gekomen bij ons verzendhuis of nog niet verzendklaar zijn gemaakt. Wanneer er vertraging optreedt, trachten wij klanten tijdig te informeren over de vertraging en levertijd.

Wat gebeurt er met de bezorging van mijn pakket als ik niet thuis ben?
Wanneer er niemand aanwezig is op het moment van de afleveringpoging, dan zal de bezorgdienst het pakket proberen aan te bieden bij uw buren. De geadresseerde ontvangt een kennisgeving waarin staat op welk huisnummer het pakket afgeleverd is. Wanneer het pakket niet bezorgd kan worden bij de buren, probeert men het op een later tijdstip een tweede keer.

Als aflevering van het pakket uiteindelijk niet mogelijk is, en de verzending is geschied via PostNL, dan kunt u binnen drie weken de zending op het Postkantoor van PostNL afhalen bij u in de buurt.

 

 

Vragen

-----------------------------------------

 

Ik heb een vraag over het product
Wij kunnen vaak geen inhoudelijke vragen beantwoorden over de producten. Bij de aangeboden producten staat veelal uitgebreide productinformatie. Mocht u meer informatie over het product willen, dan kunt u proberen aan de hand van het typenummer meer informatie op internet of bij de producent te vinden. Indien u twijfelt over de specificaties bij het product, raden wij u aan niet te bestellen.

Ik heb een vraag over mijn bestelling en/of betaling
Voor vragen over bestellingen en/of betalingen kunt u contact opnemen met onze klantenservice: tel. 088-5720111.  E-mail: klantenservice@onebookonly.nl

Mijn klacht is niet naar behoren behandeld
U kunt in dat geval uw klacht/geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).

 

 

Retourneren

-----------------------------------------

 

14 dagen bedenktermijn
Bij OneBookOnly hebt u een bedenktijd van 14 dagen en kunt u een artikel nog aan ons retourneren. Het is van belang dat het product compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit (indien redelijkerwijs mogelijk).

Wilt u een artikel retourneren? Dan vragen wij u het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij u retour zo soepel mogelijk afhandelen.

 1. Meld via een e-mail naar klantenservice@onedayonly.nl of eens schriftelijke kennisgeving aan 'OneBookOnly Klantenservice, Postbus 20528, 1011KS Amsterdam' dat u een artikel retour wilt sturen. Ook kunt u per post of e-mail het standaardformulier voor herroeping verzenden. Indien u dit wenst, kunt u de reden van retourneren vermelden.
 2. U ontvangt via e-mail een retournummer en bevestiging van uw verzoek.
 3. U ontvangt instructies voor de verzending van het artikel.
 4. Het artikel dient binnen 14 dagen vanaf de herroeping geretourneerd te zijn.
 5. Na ontvangst van uw zending, stuurt OneWineOnly een ontvangstbevestiging via e-mail .
 6. Wij storten het volledige aankoopbedrag, inclusief de eventuele oorspronkelijke verzendkosten en transactiekosten, zo snel mogelijk (uiterlijk binnen 14 dagen) terug op uw rekening.

Let op! Niet alle artikelen kunnen geretourneerd worden. Zie de uitzonderingen op de herroepingperiode voor een overzicht van uitgesloten artikelen.

Uitzonderingen

De volgende artikelen kunnen niet worden geretourneerd:

 • Makkelijk kopieerbare producten die onverzegeld niet retourneerbaar zijn, zoals games, dvd's en cd's
 • Alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij het sluiten van een consumentenkoop, maar waarvan de levering slechts kan plaatsvinden na dertig dagen, en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen van de markt waarop de handelaar geen invloed heeft
 • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken
 • Diensten betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding, te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode. Dit zijn reizen, evenementen, tickets etc.

Hebt u het verkeerde product of kleur ontvangen en hebt u een vraag over ruilen? Neem dan contact op met onze klantenservice middels e-mail naar klantenservice@onebookonly.nl. Wij helpen u graag verder.

Kosten in geval van herroeping
Indien u gebruik maakt van het herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor eigen rekening. Aangezien u bij ons al hebt afgerekend voor uw aankoop, maken wij uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst het totale aankoopbedrag over op uw rekening. Hierin zitten ook de kosten voor de verzending naar uw adres in verrekend, evenals eventueel betaalde transactiekosten.

Gevolgen van waardevermindering bij teruggave

Bij waardevermindering van het geretourneerde artikel kan door OneDayOnly worden besloten een deel van of het gehele bedrag niet te crediteren (terug te storten). Waardevermindering van een artikel treedt op wanneer bij het retourneren van het artikel blijkt dat het beschadigd is of duidelijk is dat het meer gedragen is dan noodzakelijk voor passen / beoordelen.

Mocht er bij retourneren een waardevermindering van het artikel optreden, dan wordt u hierover via de e-mail geïnformeerd.

Is uw artikel defect? Lees dan hieronder verder.

 

 

Garantie en defecten

-----------------------------------------

 

Garantietermijn
OneDayOnly.nl leeft de conformiteitseis uit de Wet Consumentenkoop na. Wij staan voor deugdelijke producten. U mag verwachten dat een door ons geleverd product naar de redelijke verwachtingen fungeert. Mocht uw product defect raken, dan kunt u op ons rekenen. OneBookOnly conformeert zich aan de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. In artikel 10 van onze Algemene Voorwaarden vindt u informatie over garantie.

 

Defect bij ontvangst
Indien je product direct bij ontvangst niet goed functioneert, dan verzoeken we u zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice tel. 088-5720111. E-mail: klantenservice@onebookonly.nl. We zullen proberen zo snel mogelijk het product te vervangen of te laten repareren. We zorgen voor een goede oplossing.

 

Stappenplan garantie en defecten

Wilt u gebruik maken van uw garantie? Dan vragen we u het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen we uw retour zo soepel mogelijk afhandelen.

 1. - Meld via een e-mail naar klantenservice@onebookonly.nl  dat u een artikel retour wilt sturen. Vermeld hierbij duidelijk uw naam, adres, ordernummer en banknummer (in geval van restitutie).
 2. - U ontvangt via e-mail een bevestiging van uw verzoek.
 3. - U ontvangt via e-mail instructies voor de verzending van het artikel.
 4. - Na ontvangst van uw zending, stuurt OneBookOnly.nl een ontvangstbevestiging via e-mail.
 5. - We onderzoeken uw klacht en stellen zo snel mogelijk een oplossing voor.

Het is wel van belang dat het product compleet is en in de oorspronkelijke verpakking zit (indien redelijkerwijs mogelijk).

Kosten
Indien uw product defect is, kunt u het product retour sturen. De kosten die u hiervoor maakt, krijgt u teruggestort op uw rekening. De verzending kost u dus niets. OneBookOnly.nl draagt tevens de kosten van de retourzending in geval van reparatie of vervanging van het desbetreffende product.